STRAPD: een nieuw bedrijf

De geluidskluis

Een rijdende kluis met een speaker, discolichten en alarm, De Safe and Sound A.K.A. de geluidskluis! Binnen de teamsport is deze uitvinding een religie. Een must. Althans, dat zou het zijn geweest als ons team zou zijn verder gegaan met dit idee. Dit product was dé oplossing voor diefstal van mobiele telefoons tijdens sportwedstrijden zoals voetbal of hockey.

Wie zijn wij?

Het boven omschreven product was inderdaad een van de eerste productideeën die wij hebben uitgewerkt. Maar voor je verder leest wil je natuurlijk weten wie wij zijn. Wij zijn Jari van den Broek, Steffie van Eemeren, Harris van Eijk, Niels Fickinger en Willem Moeskops. Vijf studenten Ondernemerschap & Retail management bij Fontys hogeschool Eindhoven en samen vormen wij het team achter STRAPD. Dit schooljaar zijn wij met school een eigen onderneming begonnen en het eerste wat we leerden was dat ondernemen heel anders kan lopen dan je van te voren had verwacht. STRAPD houdt zich namelijk helemaal niet bezig met Geluidskluizen maar met het veranderen van de sokkenmarkt!

wie is STRAPD

Wonderlab

Door een driedaags cursus productontwikkeling gegeven door Wonderlab Eindhoven hebben wij geleerd om problemen en producten anders te bekijken. Hierdoor zagen wij het grote gemis binnen de sokkenmarkt en bedachten een unieke sok. We bedachten een sok met een elastische band waardoor de sokken niet meer afzakken en een merknaam of logo op een mooie prominente wijze kan worden gepresenteerd. Deze combinatie zorgt voor een unieke maar ook functionele draagsensatie die nergens in de sokkenmarkt wordt aangeboden. Het ontwerp was zelfs zo speciaal dat we besloten het te patenteren. In samenwerking met het AOMB, een octrooi- en merkenbureau realiseerde wij een octrooiaanvraag en een modelrecht voor de sok met elastische band.

Prototype STRAPD

Ontwikkeling

De ontwikkeling van de sokken verloopt goed maar kost veel tijd. Om als jonge ondernemers niet stil te staan is STRAPD begonnen met het opbouwen van een merk. Momenteel doet STRAPD dit door sokken te verkopen die de visie van de toekomst benadrukt. De sokken worden te koop aangeboden via onze eigen webshop (strapd.nl) en onze Student Store in de Urban Shopper in Eindhoven.

Als startend bedrijf hebben we heel graag contact met potentiële partners en onze volgers. In de toekomst zullen we dan ook blijven bloggen over de ontwikkelingen die STRAPD doormaakt. Ben je geïnteresseerd? Volg ons via LinkedIn, Instagram en Facebook. Heb je vragen, tips, opmerkingen of kun je ons misschien helpen? Stuur ons gerust een berichtje dan zullen we zo snel mogelijk reageren.

Wil je direct meer blogs lezen van STRAPD? Klik dan hier.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GET 10% DISCOUNT BY SIGNING UP FOR OUR NEWSLETTER!

By signing up, you agree to STRAPD’s Privacy Policy and Terms and Conditions.